Cum să pregătești zidurile pentru pictura?
Materialele de finisare, inclusiv vopselele, au o caracteristică comună: au nevoie de pregătire atentă. Care pentru calitatea rezultatului trebuie să fie pregătirea zidurilor pentru pictura?

Pregătirea pereților “noi”:

Cum de a pregăti pereții pentru pictura pentru a obține o suprafață plană? Tencuiala peretilor din panouri, caramizi sau blocuri se realizeaza in functie de balize, iar bridgingul este necesar pentru a usca peretii din lemn. Înainte de tencuiala suprafeței se aplică grundul de tencuială în strat gros sau în strat subțire. Ultimul strat de sol este aplicat înainte de vopsire.

Pereții vechi în haine noi:

Pregătirea pereților pentru vopsire începe cu îndepărtarea stratului vechi de vopsea prin compoziție chimică sau manual, cu o perie cu peri de metal sau o spatulă din oțel inoxidabil. Odată cu înfrângerea pereților ciupercii sau a mucegaiului, suprafața este tratată cu un antiseptic sau soluție de sulfat de cupru. După procesare, suprafața trebuie să se usuce bine.

Este necesar să verificați calitatea aderenței tencuielui vechi cu peretele. Pentru aceasta, peretele este lovit cu un ciocan de lemn sau un mâner de scule. Zonele cu aderență slabă sunt zdrobite, suprafața este periat cu o perie de metal, desprinsă și grunduită. Site-uri compozitia reparatii tencuiala si compozitia solului de penetrare profunda.

Pentru alinierea finală a chitului de perete de 2-3 ori, fiecare strat de chit de uscare, șlefuire și amorsare. Ultimul este aplicat un strat de grund colorat cu culoarea vopselei.

Tencuieli groase.

De înaltă calitate, ciment-nisip sau tencuială de ghips constă din cinci straturi aplicate în mod consecvent:

1. compoziția de pulverizator – tencuială este aruncată pe perete, trasă cu ajutorul unei reguli sau a unei spătule cu o grosime maximă de 5 mm pe peretele panoului și 7 mm pe materialul zidar;
2. de la trei la cinci straturi de sol, primul strat este aplicat pe pulverizare, după o jumătate de oră sunt aliniate cu o regulă lungă, repetând operația, grosimea fiecărui strat nu este mai mare de 5 mm;
3. acoperirea finală se efectuează după umezirea grundului uscat cu o grosime a stratului mai mică de 4 mm, după fixare, suprafața este îndepărtată.
Excesul de soluție este plasat într-un recipient cu o compoziție de lucru. La realizarea nakryvki finală pe colțurile interioare și exterioare ale pereților sunt montate colțuri perforate, topirea lor în soluție, și pentru o rezistență mai mare pe pereți montat din fibră de sticlă, “țesătură”, frecându-l cu o spatulă în stratul de acoperire. Grosimea totală a unui astfel de înveliș va fi de 20-30 mm.

Suprafața tencuită se maturizează timp de 28 de zile, apoi suprafața este netezită cu chit cu ajutorul unei spatule, din lemn sau din oțel inoxidabil. Chitul este aplicat în 1-2 straturi, suprafața fiecăruia este uscată, lustruită cu o mașină de șlefuit sau manual, cu un șmirghel, despicat și măcinat.

Tencuielile subțiri din amestecuri uscate de construcție sau paste gata de utilizare sunt bune chiar și pe pereții noi – panouri sau blocuri, cu o grosime a stratului de până la 8 mm. Ele nu necesită instalarea de balize, să le pună în două straturi, nivelarea cu o regulă lungă (2 m).

Secvența de lucru este următoarea: pentru a îmbunătăți aderența, suprafața este pregătită. Soluția de gips este aruncată cu o mistrie, făcând o plasă “de pânză de păianjen”, care nu trage în mod special, ceea ce va spori aderența straturilor, iar suprafața primului strat poate fi umezită cu apă. Dupa setarea celui de-al doilea strat se aplica, tragand-o cu regula si frezandu-l cu un plutitor.

După 7 zile, puteți șlefui suprafața, îndepărtați praful, străpungeți-l de 2 ori, șlefuți și pregătiți fiecare strat.

Acesta din urmă este aplicat grund, colorat în culoarea vopselei pereților. Pregătirea pereților pentru pictura făcută.