În acest articol vom încerca să sugerăm sau să aflăm ce fel de vopsea decorativă pentru pereți este, cum să o aplicați, ce constă și care sunt avantajele sale față de alte materiale de finisaj pentru pereți.

La urma urmei, materiale de finisare pentru pereți, în timpurile noastre, o varietate foarte mare. Pentru persoanele care nu au legătură cu decorarea, repararea sau construcția, poate fi neclar ce este vopseaua decorativă diferită de cea obișnuită. În principiu, nu foarte mult, este mai gros în textură și umplut cu aditivi diferiți. Cu ajutorul vopselei simple, puteți obține și acoperiri decorative interesante, dar depinde mai degrabă de metoda de aplicare pe orice suprafață și, bineînțeles, de structura și textura suprafeței însăși. Desigur, nu toate structurile decorative pot fi create cu vopsea simplă, de aceea a fost inventat vopseaua decorativă, cu care puteți crea, pe orice suprafață, imitații de lemn, catifea, mătase și multe altele. Aceste efecte sunt obținute datorită adăugării aditivilor din compoziția sa și a consistenței unei substanțe plastice speciale care face parte din solventul cu care se diluează vopseaua. Toate aceste elemente modifică proprietățile fizice ale vopselei, după ce se usucă și se obține o acoperire decorativă.

Să luăm în considerare avantajele vopselei decorative asupra altor materiale decorative de perete.

Avantajele vopselei decorative:

Consum. De exemplu, vopseaua decorativă va avea nevoie de mult mai puțin decât același tencuială decorativă pe aceeași suprafață. Prin urmare, prețul de reparații va fi mai mic.
Durabilitate. Vopseaua de înaltă calitate va dura mulți ani, fără nici un peeling sau crăpare.
Efectiv. O varietate de efecte decorative obținute în timpul aplicării sale. În plus, efecte suplimentare, cu moduri diferite de a le aplica.
Ușurință. Desigur, vopseaua decorativă este mult mai ușoară decât tencuiala decorativă, în special unele dintre tipurile acesteia.
Textura. Unele tipuri de vopsea decorativă au, de asemenea, o textură care vă permite să creați cu ușurință cele mai neobișnuite efecte pentru aceasta.
Chameleon. Unele vopsele decorative au culori neobișnuite care se schimbă în funcție de unghiul de a privi suprafața vopsită.
Antistatic. Suprafața vopsită cu vopsea decorativă nu va colecta praf, spre deosebire de aceeași tapet.
Protecția mediului. Vopselele decorative constau din substanțe și elemente naturale ecologice și naturale.
Individualitatea. Fiecare perete, vopsit cu vopsea decorativă, va fi singurul.
Aplicație. Vopseaua decorativă se aplică la fel de ușor ca una simplă și fiecare cu propriile mâini poate crea o suprafață decorativă.

Contra vopsea decorativă:

-Gama. Ei au o varietate mult mai mică de specii ornamentale decât aceeași tapet, de exemplu.
-Suprafață netedă. Înainte de aplicarea vopselei decorative, este necesar să pregătiți pereții, ar trebui să fie perfect neted.
-Izolare termică. Vopseaua decorativă nu asigură o izolație suplimentară, precum și o izolare fonică, ca și același tencuială.

Atunci când alegeți o vopsea decorativă, este necesar să țineți cont de caracteristicile acesteia, cum ar fi:

-Mată sau lucioasă. Vopseaua mată este bună pentru pereți cu defecte minore, iar luciul va ajuta la creșterea vizibilă a volumului camerei.
-Transparență. Vopseaua de acoperire ascunde baza pe care este aplicată, iar cea mai puțin translucidă înseamnă că baza va fi vizibilă.
-Postplatiti. Dacă aveți nereguli pe pereți și nu puteți face nimic, atunci ar trebui să alegeți o vopsea texturată care să le ascundă.
-Adhesiveness. Sau altfel, adeziunea afecteaza cat de bine va interactiona vopseaua cu suprafata, depinde de cat de durabil va fi.
-Protecție. Este necesar să se ia în considerare funcțiile sale de protecție, cum ar fi rezistența la umiditate, rezistența la uzură, siguranța la foc și proprietățile antifungice.

Să ne uităm la cele mai populare efecte care pot fi obținute cu vopsele decorative:

-Mama de perle sau de chameleon. Această vopsea este renumită pentru variabilitatea culorii, este în unghiuri diferite și sub iluminare diferită are o culoare sau o nuanță nouă. De asemenea, arata ca peretii placati cu mătase și pot mări vizual o cameră.
-Velvet sau velur. Datorită particulelor grele care o compun, vopseaua, după aplicare, arată ca o țesătură reală și dacă nu atingeți peretele, mulți oameni nu vor ști că aceasta este doar vopsea.
-Granit. Ca o parte din această vopsea, nu există deloc granit, nici particulele sale mici, deși, după aplicarea sa, această impresie se formează. Secretul acestui efect în bule de vopsea acrilică de vopsea care sunt prezente în compoziția sa.
-Vopsea cu particule. Acestea pot fi particule de nisip și cochilii, fulgi insolubili și minerale strălucitoare, și multe altele. Fiecare tip de vopsea are propriul său efect unic: un perete de corali, motive marine, o briză ușoară, dune de nisip și altele.

Așa cum am învățat mai devreme, vopseaua decorativă nu numai prin ea însăși, cu aplicație obișnuită, produce efecte interesante, dar poate fi aplicată și în anumite moduri, care dau un efect suplimentar.

De exemplu:

– «Flee de aur» – acest efect este obținut, dacă este aplicat mai întâi, cu o spatulă de cauciuc, vopsea albă. Apoi aplicăm, cu un cilindru obișnuit, vopsea colorată, după care șlefuim suprafața cu șmirghel până când apare o vopsea de bază albă. Apoi, puteți aplica lac.
– «Lacul fermecat» – aplicăm vopseaua cu o rolă de blană (vezi rolele de vopsea: să aruncăm o privire în detaliu) și așteptăm să se usuce, apoi, folosind un șablon și spatula de cauciuc, aplicăm un desen. Setul pentru acest efect include trei nuante de vopsea si instructiuni.

Pentru a rezuma:

În acest articol, am aflat că pictura decorativă a pereților cu propriile mâini, chiar și un novice poate. Singura dificultate poate fi pregătirea pereților pentru pictura, deoarece vopseaua nu poate ascunde defectele și neregulile de suprafață.

Dacă, totuși, doriți să experimentați, puteți aplica vopseaua decorativă într-un anumit mod. Și puteți folosi: role cu diferite grămezi, diverse spatule și chiar un burete simplu. Principalul lucru este să crezi în tine!